Tipsen som nybörjare bör känna till om sportbetting

Om man gillar sport är det fullt förståeligt att man även är intresserad av sportbetting, som ju är ett ypperligt sätt att kanske tjäna lite pengar på sina sportkunskaper. Många som försöker sig på detta blir dock lite överväldigade i början, eftersom det finns så väldigt många termer i sportbettingsvärlden som man kanske inte känner igen med mera. Här kommer därför en kort guide till sportbetting för nybörjare:

Grund idéen i sportbetting

Det är – vilket även de flesta nybörjare förstår – att man tror sig veta resultatet i ett sportevenemang och är så säker på detta att man är beredd att slå vad om detta, för riktiga pengar.

Betting list

Viktigt att veta

Alla sportbetting bolag är inte lika bra för den som vill slå vad, utan istället är skillnaderna ganska stora, framför allt gällande de odds man får, vilket även påverkar hur mycket man vinner om man vinner. Det är därför av yttersta vikt att alltid jämföra odds för att se vilket bolag som erbjuder bäst odds för tillfället, för just det evenemang man är intresserad av, istället för att alltid spela på samma sajt eller liknande, av ren slentrian. Att kolla upp vad de största sportbettingbolagen erbjuder för odds brukar dock ofta vara en bra ide. Se http://casinonsvenska.eu/unibet/ som ett exempel på ett av de största bolagen i Norden.

Hur spelbolagen tjänar pengar

Detta gör det genom att ta ut mer pengar av dem som förlorar ett vad än vad de betalar ut till den som vinner ett vad. Hur de ser till att göra detta när de beräknar sina odds är en hel vetenskap, och egentligen inte något man behöver ha koll på som nybörjare.

Vaden man kan göra kan vara väldigt olika

Beroende på vad det är för evenemang det gäller, vilket bolag man spelar hos och så vidare. Olika spelare föredrar förstås olika sorters vad, men de vanligaste vadtyperna är bland annat:

  • Att spela för att ett visst resultat inträffar
  • Att spela mot att ett visst resultat inträffar
  • Exakta resultat, som antal mål i en viss match eller liknande

Men även andra vadsorter kan förekomma. Det bästa sättet att upptäcka de olika vadsorter som finns är helt enkelt att gå in på vilken sportbettingsajt som helst på nätet, för då kommer man att se detta omedelbart.

Nybörjare bör aldrig lägga in ett vad om de inte är helt säkra på vad det innebär

Detta leder nämligen nästan ofta till besvikelser. Så även om ett visst vad verkar lite krångligt att sätta sig in i, måste man helt enkelt göra detta om man är nybörjare. Räkna med att detta kan ta lite tid i början, men med tiden lär man sig att göra detta väldigt snabbt och nästan automatiskt.

Det bästa är att spela på sporter och evenemang som man förstår

Då behöver man inte göra massa research innan man lägger in ett vad, då man vet allt nästan med automatik. Vill du göra det hela lättare för dig själv, föreslår vi därför att du håller dig till sporter som du har bra koll på.

Oddsen kan ändras med tiden

Beroende på vilka nyheter bolagen får in om enskilda spelare, väder och mycket annat. Ser du bra odds någonstans, bör du därför inte vänta med att lägga in ett vad, för det är mycket möjligt att det kan förändras till det sämre (eller bättre så klart) senare. Dock kan oddsen inte ändras när evenemanget man slagit vad om redan börjat i regel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *