Den perfekta bingo stormen

Warwick Bartlett en konsult ifrån the Globabl Betting and Gambling  Consultancy använde en analogi om den perfekta stormen för att illurstrera varför bingo har blivit en succé på senaste år. Han menar att det finns en hel del faktorer som spelar in när det gäller bingo marknadens tillväxt på senare tid, eller om man vill kalla det ”Bingo Explosionen”.

Många av dessa faktorer är välkända och har behandlats djupare förut, men det finns en del intressanta nya vinklar som nu är med i mixen. Warwick menar att detta är primära faktorer.

  • USA började med UIGEA som innebar att många spel aktörer fick leta upp nya marknader och produkter.
  • Rökförbudet i England
  • Bredband blev tillgängligt för en större del av befolkningen i England.
  • En ändring angående hur man får göra reklam för bingo och internet casinon i tv.

Online Bingo

Förutom dessa historiska faktorer som innebar en tillväxt för online bingo så finns det några nya ekonomiska faktorer som driver spelare till online bingo.

  • Att bensinpriset har gått upp och att folk inte har råd att köra till bingo hallarna.
  • Den ekonomiska krisen, man är inte berred att betala för extra saker så som en skön stol att sitta i.

Warwick nämnde också att Online Bingo fortfarande växer, pga av dessa saker som han kallar den perfekta stormen. Men han menar också att denna tillväxten av online bingo kommer att avta inom dom närmaste åren. Eftersom Bingo är vad det är till skillnad ifrån att spela på odds, stryktipps etc har en mycket mer varierad natur. Hans uppskattning var att bingo marknaden år 2012 skulle vara värd £1 miljard så där finns fortfarande gott om utrymme.

Denna presentation var i kontrast av vad Peter Trinz sa. Han menar att Bingo kommer att bli något som tilltalar den stora marknaden och med det i åtanke så kommer dom senaste årens succé vara blek jämfört med vad som komma skall.

Han menar att bingo kommer vara en del av vardagen som folk kommer att använda regelbundet. Detta genom att spelet passar ypperligt för den mobila marknaden, online och även på TV. Han ser också att bingo säkert kommer att erbjudas av något stort märke, så som Amazon eller eBay.

Jag tror inte att Bingo kan expandera så mycket i sin nuvarande form. Men jag kan förstå vad Peter Trinz menar. Tror dock at Warwicks är närmare sanningen. Men jag har gärna fel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *