Bingo, från Italien till hela världen

Om någon säger bingo till en person i Sverige så tänker nog många på Bingolotto, bingohallar, idrottsföreningar och möjligtvis Bingo Rimér. Bingo och betting (vadslagning) är stort i hela Sverige och övriga västvärlden. Flertalet idrottsföreningar brukar anordna olika sorters bingo under föreningsdagar eller för att samla in pengar till olika event. I Storbritannien så finns det flera bingo- och spelhallar där man kan äta och umgås med sina vänner samtidigt som man tar del av spelen.
Men hur ser bingons, och även bettingens historia egentligen ut? När och vart utövades vadslagningar och spelande innan företag som bet365 tog över världen av sportbetting? Läs vidare här så får du snart veta.

Från Italien till Storbritannien

Betting, eller vadslagning, går långt tillbaka i historien och man har hittat bevis på att man redan under antikens Grekland slog vad om diverse saker. Bingons historia är däremot yngre, den kommer uppkom så ”sent” som under 1500-talet. Det slumpmässiga spelet tog sig från de italienska kungadömenas adelssalar till Frankrike, Storbritannien, Tyskland och sedermera Skandinavien och Sverige. I Tyskland börjande man använda bingo för att lära barn multiplikationstabellerna och där föddes de olika ”conect-bingo”-spelen, där vissa rader exempelvis ska bilda en summa för att man ska vinna.

I Storbritannien gjorde bingo-spelet en stor succé i alla samhällsklasser och tog sig snabbt in i det brittiska folkhjärtat. Hundratals bingohallar började öppna upp i städer och på landsbygden och de attraherade såväl unga som gamla. De största verksamma bingoorganisationerna är idag Mecca Bingo, som anordnas av Mecca Leisure Group, och varje år sedan 1986 har National Bingo Game Association arrangerat har The National Bingo Games, vilket länge var Storbritanniens största datorstyrda spel.

lotto(bild hittad på pixabay: https://pixabay.com/sv/lotto-lotten-bill-vinst-betala-484782/)

Vad ska man göra för att vinna?

Finns det då några särskilda knep för att vinna på bingo och i vadslagning? En del bingopelare påstår att de efter en tids spelande har hittat ett mönster som passar dem. Vissa har alltid med samma siffror till sina brickor, till exempel särskilda turnummer eller nummer som har en stark betydelse för dem. Tipset för att bli bra i bingo är därför att spela mycket, och spela gärna olika sorters bingo. Ju mer spel du har i ryggsäcken desto säkrare blir du i ditt spel, samtidigt som du förhoppningsvis varje gång du spelar har en riktigt, riktigt trevlig stund.

När det kommer till vadslagning, eller betting, finns det fler tips man kan använda sig av. Först är det alltid bra att göra en bakgrundscheck på vad det är du ska betta på. Om det handlar om sportbetting kan det vara bra att ha koll på hur spelarna, spelaren eller lagen har presterat under de senaste matcherna. Ju bättre koll du har desto bättre bet kan du sätta. Men om det däremot handlar om betting på mer slumpmässiga saker, som om huruvida kronprinsessan får en son eller dotter eller vem som kommer att vinna Eurovision Song Contest , då är det bara att lita på magkänslan och hoppas på att turen står på rätt sida om dig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *